Mustien ja valkoisten seesaminsiementen haitat

Musta seesaminsiemenet ovat melko yleisesti käytettyjä siemeniä. Hyötyjen lisäksi mustan seesamin haitalliset vaikutukset ovat kuitenkin erittäin huolestuttavia, jos sitä käytetään väärin.

Mustien ja valkoisten seesaminsiementen haitat
Mustien ja valkoisten seesaminsiementen haitat

Mustaa seesamia käytetään usein ruoanlaitossa, tämä on myös ravitseva ainesosa, sisältää monia vitamiineja ja kivennäisaineita, sillä on kolesterolia alentava vaikutus, vähentää sydänsairauksien, diabeteksen riskiä …

Perinteisen lääketieteen mukaan mustilla seesaminsiemenillä on lääkenimi musta chi ma, tämäntyyppiset siemenet ovat makean makuisia, neutraaleja, ravitsevat verta, auttavat elinvoimaa, kestävät jänteitä, kirkkaat silmät ja lisäävät älykkyyttä.

Musta seesami sisältää sinkkiä, joka tukee tehokkaasti kollageenin muodostumista, vahvistaa lihaksia, hiuksia ja ihoa. Erityisesti seesamiöljy auttaa myös torjumaan ihon ikääntymistä ja pitämään ihon nuorena ja kauniina.

Lisäksi tämä siemen sisältää monia vitamiineja, luonnollisia kivennäisaineita ja orgaanisia yhdisteitä, mukaan lukien kalsiumia, rautaa, fosforia, mangaania, kuparia, sinkkiä, kuitua, tiamiinia, B6-vitamiinia, foolihappoa, proteiinia ja tryptofaania… Kuitenkin monien mielestä Tutkimusten mukaan mustan seesamin väärinkäyttö päivittäisissä aterioissa voi aiheuttaa ihmisille haitallisia vaikutuksia terveyteen.

Mustien seesaminsiementen haitat

Vähentää ravinteiden imeytymistä

Monissa tutkimuksissa on todettu, että ravintoaineiden lisäksi mustissa seesaminsiemenissä on noin 5,36 % fytiinihappoa – ainetta, jolla ei ole ravintoarvoa, mutta joka voi vähentää joidenkin tärkeiden aineiden, kuten raudan, sinkin, magnesiumin, imeytymistä. , kalsiumin… Ihmisruumis.

Vaikeus hallita ruumiinpainoa

Vaikka musta seesami on kevyttä, se sisältää suhteellisen paljon kaloreita ja rasvaa. 14 g:ssa mustia seesaminsiemeniä noin 100 kaloria ja 9 g rasvaa. Siksi, jos lisäät mustaa seesamia ruokavalioosi säännöllisesti, painosi voi olla vaikea hallita.

Ruoansulatushäiriöt

Yksi mustan seesamin sivuvaikutuksista on, että ne voivat aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä. Mustalla seesaminsiemenillä on luonnostaan ​​laksatiivinen vaikutus, joten jos syöt paljon mustia seesaminsiemeniä, saatat kokea vatsakipua, löysää ulostetta tai ripulia.

Allergiat ja ihottumat

Jotkut ihmiset voivat olla allergisia mustille seesaminsiemenille ja oireita, kuten nuhaa, nenän vuotoa, astmaa… Joissakin tapauksissa mustien seesaminsiementen syöminen voi aiheuttaa ihottumaa, punaista ihottumaa ja kutinaa.

Alhainen verenpaine

Musta seesaminsiemenet alentavat verenpainetta, koska ne sisältävät paljon magnesiumia, joten on parasta olla käyttämättä niitä ihmisille, joilla on alhainen verenpaine.

Divertikuliitti paksusuolen

Jotkut ihmiset ajattelevat, että mustien seesaminsiementen syöminen voi aiheuttaa oireita ihmisille, joilla on divertikuliitti, eräänlainen ruoansulatuskanavan tulehdus. Joidenkin tutkimusten mukaan musta seesaminsiemenet eivät kuitenkaan aiheuta suoliston ärsytystä useimmille divertikuliittia sairastaville ihmisille.

Jos kuitenkin tunnet olosi epävarmaksi, voit rajoittaa tai poistaa mustan seesamin tuotteita tai kysy neuvoa lääkäriltäsi. Lisäksi itämaisessa lääketieteessä ei ole suositeltavaa yhdistää mustia seesaminsiemeniä kanan kanssa. Ihmiset, joilla on heikko vatsa tai kylmä kroppa, eivät saa käyttää mustaa seesamia, jos käytät sitä väärin.

Huomautuksia käytettäessä valkoisia seesaminsiemeniä

Vaikka valkoisilla seesaminsiemenillä on monia lääketieteellisiä käyttötarkoituksia ihmisten terveydelle, sinun on silti huomioitava seuraavat asiat, kun käytät valkoisia seesaminsiemeniä:

Välttääksesi sivuvaikutuksia, kun olet syönyt paljon valkoisia seesaminsiemeniä, sinun tulee ottaa 40-50 grammaa valkoisia seesaminsiemeniä päivässä.

Ihmiset, jotka ovat allergisia valkoisille seesaminsiemenille, kokevat syödessään monia oireita, kuten nuhaa, nuhaa, astmaa tai ripulia, ..

Koska valkoiset seesaminsiemenet sisältävät runsaasti kuitua, jos syöt liikaa ja jatkuvasti, se aiheuttaa vaaroja ruoansulatusjärjestelmälle. Lisäksi liiallinen käyttö voi aiheuttaa iho-oireita, kuten punoitusta, ihottumaa ja kutinaa.

Wilsonin tautia sairastavien ja kivitautia sairastavien ihmisten tulisi rajoittaa tätä ruokaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *